Cupele menstruale sunt niste dispozitive, care au forma unui clopotel, si care au rolul de a colecta lichidul menstrual.

Probabil la prima vedere, acestea vi se vor parea mai greu de utilizat, insa probabil ca dupa ce veti citi acest articol, parerile dumneavoastra se vor schimba semnificativ. Va spun asta deoarece este destul de simplu sa folositi o cupa menstruala, iar de asta sper sa va dati seama din lucrurile pe care urmeaza sa vi le spun.

Introducerea cupei menstruale

Introducerea cupei menstruale in vagin este de asemenea un lucru destul de simplu de efectuat. Este insa recomandat ca inainte de introducerea acesteia, sa o umezesti putin inainte cu apa sau cu un lubrifiant, insa atentie, caci trebuie ca lubrifiantul sa fie unul natural pe baza de apa. Desigur, acest lucru nu este unul obligatoriu, insa datorita lui, introducerea va fi una mult mai usoara si mai placuta.

Nu in ultimul rand, trebuie sa mai stiti si faptul ca, specialistii recomanda ca aceasta cupa menstruala sa fie inserata cat mai jos in vagin, iar asta ca sa nu jeneze si sa nu fie simtita in interior. Nu este indicat ca aceasta sa se pozitioneze imediat sub colul uterin, deoarece acest lucru ar putea crea un mic discomfort. Desigur, in timpul miscarii este posibil ca ea sa alunece sis a urce spre cervix, insa este firesc ca aceasta sa se adapteze structurii vaginului.

                                                 

Igienizarea mainilor si a cupei menstruale

Inainte de utilizarea unei cupe menstruale trebuie ca aceasta sa fie foarte bine curatata si la fel si mainile tale, iar apoi gaseste o pozitie confortabila pentru a o introduce pe aceasta in interiorul vaginului. In ceea ce tine de scoaterea cupe menstruale din interiorul vaginului, este recomandat ca aceasta sa fie scoasa la fiecare 4-6 ore atunci cand este vorba despre un flux menstrual abundent si la 10-12 ore atunci cand este vorba despre un flux menstrual normal.

Dupa ce utilizezi o cupa menstruala pentru prima data, vei ajunge sa stii exact cat lichid menstrual pierzi in fiecare zi, pe durata menstruatiei, iar astfel vei putea stabili singura intervalul de golire al cupei. Tot atunci cand folosesti pentru prima data o cupa menstruala, vei avea putine dificultati in ceea ce priveste scoaterea acesteia, iar asta se datoreaza in special muschilor incordati care tin cupa bine fixata in interiorul vaginului. In acest caz este recomandat sa te relaxezi cat mai mult, pentru a putea scoate cupa usor.

De asemenea, si atunci cand doresti sa scoti cupa menstruala, este recomandat sa te speli bine pe maini si apoi sa le clatesti pe acestea cu apa curata. Nu in ultimul rand, chiar si atunci cand vrei sa scoti cupa, este indicat sa cauti o pozitie cat mai confortabila, pentru ca aceasta sa poata fi scoasa intr-un mod mai simplu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *